Sos ragù

de lilik in Pt. paste, 16 Sep 2010 | 17223 vizualizari

 

e unul dintre cele mai cunoscute si gustoase sosuri folosite pentru paste....

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne vita sau amestec vita-porc
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov
  • 1 coada de telina
  • 1/2 pahar de vin
  • cca 500 gr suc de rosii
  • 300 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos ragù:

se curata ceapa ,morcovul si telina ,se spala si se toaca f marunt. Se pun intr-o cratita la calit, iar cand incep sa se rumeneasca se adauga carnea pe care o lasam putin si o desfacem bine cu lingura de lemn. Cand toata carnea are aceeasi culoare se pune vinul si lasam pana se evapora. Dupa ce vinul s-a evaporat punem sucul de rosii si apa, sare si piper daca dorim. Lasam sa fiarba la foc mic 2-3 ore amestecand din cand in cand. Daca scade prea mult mai punem putina apa.

TIPS-URI

1

se pot adauga si bucatele de carnat sau ciuperci daca ne place(eu il fac simplu)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos ragù" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

iulianatanase 1

22.10.2010, 18:49

In primul rand felicitari pentru reteta,este foarte exacta .Si eu stau in Italia in emilia romagna,prov.Ravenna,dar n-am mai auzit de ragu napoletan.Eu is de 11 ani aici si stiu ca e originar din Bologna.Ca acum se face si in alte parti ale Italiei,asta-i alta treaba .Pe cuvant de sfoglina romagnola ...PUUP lilik

AIRAM62 1

17.02.2014, 13:25

Este corecta reteta, bravo!

AIRAM62 1

17.02.2014, 13:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sos Bolognese